Cijena Tehničkog Pregleda 2023

Cijena Tehničkog Pregleda 2023

Ako posjedujete vozilo u Hrvatskoj, vjerovatno ste svjesni da je redovni tehnički pregled neizbježan. Tehnički pregled je važan za sigurnost na cestama i za provjeru ispravnosti vašeg vozila. Međutim, jedna od najvećih briga vlasnika vozila je obično koliko će ga taj pregled koštati. Sve u svemu, cijena tehničkog pregleda zavisi od različitih faktora i moguće je da se ona mijenja svake godine.

Prema posljednjim informacijama, očekuje se da će cijena tehničkog pregleda u 2023. biti slična kao i prethodnih godina. Međutim, uvijek je dobro informisati se o najnovijim promjenama i zakonima kako biste bili spremni na eventualne iznenađujuće troškove. Također, možda ćete biti zainteresirani za različite savjete kako unaprijed smanjiti trošak tehničkog pregleda.

Jedan od savjeta je da se redovno održava vaše vozilo i da se provjerava ispravnost dijelova unaprijed kako biste izbjegli nepotrebne popravke na tehničkom pregledu. Uživanje u redovnom servisu i održavanju vašeg vozila pomaže u osiguravanju da ispunjava sve tehničke zahtjeve, a time i smanjuje potencijalne troškove.

Osiguranje vašeg vozila također može utjecati na cijenu tehničkog pregleda. U nekim slučajevima, ako imate dobrog povijest osiguranja i nekoliko godina bez nesreća, možda ćete biti nagrađeni sa nižim cijenama tehničkog pregleda. Stoga razmislite o traženju najpovoljnijeg osiguravajućeg društva kako biste osigurali niže ukupne troškove.

Sve u svemu, važno je biti informisan o cijeni tehničkog pregleda i uzeti u obzir različite faktore koji mogu utjecati na nju. Održavanje i provjera ispravnosti vašeg vozila, kao i pronalaženje povoljnog osiguranja su neki od načina da se smanje troškovi tehničkog pregleda. Nemojte zanemariti važnost redovnog pregleda vašeg vozila kako biste osigurali sigurnost na cestama.

Koliko košta Tehnički Pregled u 2023. godini?

Prema najnovijim informacijama, cijena Tehničkog Pregleda u 2023. godini će se razlikovati ovisno o vrsti vozila. Evo pregleda očekivanih cijena:

 • Automobili i motocikli: Procijenjena cijena za Tehnički Pregled automobila i motocikala će biti oko XX kuna.
 • Teretna vozila: Za Tehnički Pregled teretnih vozila očekuje se cijena od oko XX kuna.
 • Autobusi: Cijena Tehničkog Pregleda za autobuse će se kretati između XX i XX kuna, ovisno o veličini i kapacitetu vozila.
 • Prikolice: Za Tehnički Pregled prikolica se očekuje cijena od oko XX kuna.

Važno je napomenuti da su ove cijene samo procjene i mogu se razlikovati ovisno o tehničkoj ispravnosti vozila, provjere emisije i drugim čimbenicima. Stoga je uvijek najbolje provjeriti najnoviju cijenu Tehničkog Pregleda kod lokalnog ovlaštenog centra.

Zakon zahtijeva da se Tehnički Pregled obavlja svake godine, kako bi se osigurala sigurnost na cestama i ispravnost vozila. Stoga je važno redovito provoditi Tehnički Pregled kako biste izbjegli kazne i osigurali sigurnu vožnju.

Koje su najnovije informacije o Cijeni Tehničkog Pregleda?

Održavanje vašeg vozila u sigurnom i ispravnom stanju je izuzetno važno, a jedan od ključnih aspekata je redovni tehnički pregled. Cijena tehničkog pregleda može varirati, stoga je važno biti informiran o najnovijim podacima. Evo nekoliko najnovijih informacija o cijeni tehničkog pregleda.

1. Cijena tehničkog pregleda za putnička vozila

Za putnička vozila, prosječna cijena tehničkog pregleda je oko 300 kuna. Međutim, ova cijena može varirati ovisno o tehničkoj stanici i regiji u kojoj se nalazite. Također, cijena može biti veća za vozila starija od 10 godina.

2. Cijena tehničkog pregleda za teretna vozila

Za teretna vozila, cijena tehničkog pregleda može biti veća u usporedbi s putničkim vozilima. Prosječna cijena za teretna vozila je oko 500 kuna. Ova cijena također varira ovisno o tehničkoj stanici i regiji.

You might be interested:  Povecanje Invalidnina Hrvi 2023

3. Dodatni troškovi

Pored osnovne cijene tehničkog pregleda, mogu postojati i dodatni troškovi za određene usluge ili certifikate. Na primjer, za neke vrste vozila može biti potreban dodatni pregled plina ili rezultat testa emisija. Ti dodatni pregledi mogu dodatno povećati trošak tehničkog pregleda.

4. Popusti i specijalne ponude

Neki tehnički centri ili tehničke stanice mogu pružati popuste ili posebne ponude za tehnički pregled. To može biti u obliku sezonskih popusta, popusta za vjernost ili paketa usluga. Stoga je uvijek dobro provjeriti takve ponude kako biste mogli uštedjeti na cijeni tehničkog pregleda.

5. Provjerite važeće informacije

Informacije o cijeni tehničkog pregleda mogu se mijenjati s vremenom. Stoga je važno provjeriti važeće informacije prije nego što zakazujete svoj tehnički pregled. Možete posjetiti web stranicu nadležne institucije za tehnički pregled ili kontaktirati lokalne tehničke stanice kako biste se informirali o najnovijim cijenama i ponudama.

Dodatne informacije o tehničkom pregledu
Područje Cijena Tehničkog Pregleda
Zagreb 300 kuna (putnička vozila), 500 kuna (teretna vozila)
Split 350 kuna (putnička vozila), 550 kuna (teretna vozila)
Rijeka 320 kuna (putnička vozila), 520 kuna (teretna vozila)
Osijek 300 kuna (putnička vozila), 500 kuna (teretna vozila)

Zapamtite, cijene tehničkog pregleda mogu varirati i uvijek je najbolje provjeriti najnovije informacije prije zakazivanja termina za pregled.

Savjeti za uštedu pri Tehničkom Pregledu u 2023.

Obavljanje Tehničkog Pregleda je važno za sigurnost i ispravnost automobila, ali to također može biti dodatan trošak. U nastavku su neki savjeti kako možete uštedjeti novac pri Tehničkom Pregledu u 2023. godini:

1. Redovito održavajte svoj automobil

 • Održavanje svog automobila u dobrom stanju pomoći će vam izbjeći dodatne troškove koji mogu nastati prilikom Tehničkog Pregleda. Redovito provjeravajte tekućine, kočnice, svjetla i gumu.
 • Ukoliko primijetite neki problem, odmah ga riješite kako se ne bi pogoršao i kako biste izbjegli dodatne probleme pri Tehničkom Pregledu.

2. Upotrijebite online alate za provjeru stanja

 • Mnoge tvrtke koje pružaju Tehnički Pregled imaju online alate koji vam omogućuju provjeru stanja vašeg vozila prije samog dolaska na pregled. Koristite ove alate kako biste saznali jesu li vaše kočnice, svjetla i drugi dijelovi vozila ispravni.
 • Na taj način možete izbjeći nepotrebne popravke i troškove koji su povezani s neispravnim dijelovima vozila.

3. Usporedite cijene Tehničkog Pregleda

 • Postoje različite tvrtke koje pružaju usluge Tehničkog Pregleda, pa je važno provjeriti cijene i usluge prije nego što se odlučite gdje ćete obaviti pregled.
 • Usporedite cijene i provjerite ima li kakve promocije ili popuste koji bi vam mogli pomoći u uštedi novca.

4. Planirajte vrijeme pregleda

 • Ako možete, planirajte vrijeme Tehničkog Pregleda izvan sezone. U nekim razdobljima godine cijene mogu biti više zbog velike potražnje.
 • Također, izbjegavajte dolazak na Tehnički Pregled u zadnjem trenutku jer ćete možda biti prisiljeni platiti više, posebno ako trebate hitnu uslugu za ispravljanje problema.

Cijene Tehničkog Pregleda po regijama
Regija Cijena Tehničkog Pregleda
Zagreb 300 kn
Rijeka 280 kn
Split 250 kn

Uz prethodno navedene savjete, bitno je pridržavati se prometnih propisa, koji su također važni za ispravnost vozila. Tako ćete izbjeći dodatne probleme i troškove koji bi mogli nastati uslijed neispravnosti vozila. Imajte na umu da je Tehnički Pregled važan za sigurnost vašeg vozila.

Kako izabrati pravu tehničku stanicu za Tehnički Pregled?

Kako izabrati pravu tehničku stanicu za Tehnički Pregled?

Kada je vrijeme za Tehnički Pregled vašeg vozila, važno je odabrati pouzdanu i kvalitetnu tehničku stanicu. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti kako biste izabrali pravu tehničku stanicu:

1. Provjerite registrirane tehničke stanice u vašoj blizini

Prva stvar koju možete učiniti je provjeriti registar tehničkih stanica u vašoj zemlji. Ovaj registar pruža popis svih ovlaštenih tehničkih stanica koje su licencirane za provođenje tehničkog pregleda vozila. Ovaj popis možete pronaći na web stranicama nadležnih vlasti.

2. Provjerite povratne informacije i recenzije

Nakon što ste identificirali nekoliko tehničkih stanica u vašoj blizini, preporučljivo je provjeriti povratne informacije i recenzije drugih korisnika. Pogledajte internetske platforme za ocjenjivanje ili pitajte svoje prijatelje i obitelj za preporuke. Povratne informacije drugih korisnika mogu vam dati uvid u kvalitetu usluge i profesionalizam tehničke stanice.

3. Provjerite troškove i cjenik usluga

Prije donošenja konačne odluke, svakako provjerite troškove Tehničkog Pregleda i cjenik usluga tehničke stanice. Cijene mogu varirati između različitih stanica, stoga je važno biti svjestan svih troškova prije nego što se odlučite za određenu stanicu.

4. Provjerite dostupnost termina

Neki Tehnički Pregledi možda zahtijevaju unaprijed rezervirani termin. Provjerite dostupnost termina kod odabrane tehničke stanice kako biste bili sigurni da možete dobiti Tehnički Pregled u željenom vremenskom razdoblju. Ako imate posebne zahtjeve ili vremenske ograničenja, svakako ih obavijestite prilikom rezervacije termina.

You might be interested:  Nove turske serije 2023

5. Razgovarajte s tehničkim stručnjacima

Po dolasku u tehničku stanicu, imajte otvorenu komunikaciju s tehničkim stručnjacima koji obavljaju pregled vašeg vozila. Postavljajte pitanja i budite zainteresirani za sve aspekte tehničkog pregleda. Stručnjaci će vam pružiti najbolje preporuke i savjete kako biste osigurali sigurnost i ispravnost vašeg vozila.

Razmišljajte o svim ovim faktorima pri odabiru prave tehničke stanice za Tehnički Pregled vašeg vozila. Kvalitetna i pouzdana tehnička stanica pomoći će vam osigurati sigurnu i ispravnu upotrebu vašeg vozila.

Koje su najčešće greške vozača prilikom Tehničkog Pregleda?

Pri Tehničkom Pregledu vozila, vozači često prave različite greške koje mogu rezultirati neuspjehom pregleda ili čak kažnjavanjem. Evo nekoliko najčešćih grešaka koje vozači često čine:

 1. Nepropisno osvjetljenje: Jedna od najčešćih grešaka je neispravno ili neodgovarajuće osvjetljenje na vozilu. To može uključivati neispravne žarulje, loše podešene svjetlosne snopove ili oštećeno svjetlo. Vozači trebaju redovito provjeravati sve žarulje na svom vozilu i osigurati da su ispravne i pravilno podešene.
 2. Nedovoljno djelovanje kočnica: Neispravno ili nedovoljno djelovanje kočnica također je česta greška koju vozači naprave prilikom Tehničkog Pregleda. Kočnice moraju biti potpuno funkcionalne i osiguravati sigurno zaustavljanje vozila. Vozači trebaju provjeriti stanje kočnica i kočionih diskova te redovito mijenjati kočione pločice kako bi osigurali njihovu funkcionalnost.
 3. Nedostatak tehničke dokumentacije: Vozači često zaborave donijeti sve potrebne tehničke dokumente prilikom Tehničkog Pregleda. To može uključivati registarsku tablicu, vlasničku knjižicu, tehnički pregled i osiguranje. Vozači bi trebali biti sigurni da imaju sve potrebne dokumente prije dolaska na pregled kako bi izbjegli gubitak vremena i moguće sankcije.
 4. Oštećena ili istrošena guma: Gume su jedan od najvažnijih dijelova vozila koji utječu na sigurnost. Vozači često ne primjećuju oštećenja na gumama ili ignoriraju istrošenost profila. Oštećene ili istrošene gume mogu rezultirati gubitkom kontrole nad vozilom i nesrećom. Vozači bi trebali redovito provjeravati stanje guma i zamijeniti ih ako je potrebno.
 5. Istekla registracija vozila: Jedna od najosnovnijih grešaka koju vozači često čine je da voze vozilo s isteklom registracijom. Iako je to lako izbjeći, vozači često zaboravljaju obnoviti registraciju i voze sa isteklom dozvolom. To može rezultirati novčanom kaznom i zabranom vožnje. Vozači bi trebali redovito provjeravati datum isteka registracije i pravovremeno obnoviti dozvolu.

Za izbjegavanje ovih grešaka, vozači bi trebali pravilno održavati svoje vozilo, redovito provjeravati stanje vitalnih dijelova i pridržavati se svih prometnih propisa. Tehnički Pregled je važan korak u osiguranju sigurnosti na cestama, stoga je važno biti pažljiv i odgovoran prije nego što se uputi na pregled.

Kako se pripremiti za Tehnički Pregled i izbjeći nervozu?

Poduzimanje odgovarajućih priprema prije Tehničkog Pregleda može vam pomoći da smanjite nervozu i osigurate da vozilo prođe pregled bez problema. Evo nekoliko savjeta kako se pripremiti za ovaj postupak:

Provjera papira i dokumentacije

 • Provjerite je li vaša vozačka dozvola i dokumentacija za vozilo važeća i pravilno dostupna.
 • Potražite važeću polisu osiguranja vozila.
 • Ako ste nedavno prenijeli vlasništvo nad vozilom ili promijenili registarske oznake, provjerite jeste li ažurirali sve dokumente.

Provjera funkcionalnosti vozila

 • Provjera stanja guma i pritiska u njima.
 • Provjerite rad svjetala, uključujući farove, stop svjetla, pokazivače smjera i svjetla za maglu.
 • Provjerite rad kočnica i kvaka.
 • Provjerite ili zamijenite brisače vjetrobranskog stakla ako su oštećeni.
 • Provjera rada svih sigurnosnih funkcija u vozilu, kao što su pojasevi i zračni jastuci.

Redovito održavanje vozila

 • Redovito izvršavajte servisno održavanje vozila, uključujući promjenu ulja i filtera, provjeru sistema za hlađenje, provjeru kočnica, provjeru stanja guma i sl.
 • Ako primijetite ikakve nepravilnosti ili probleme s vozilom, odvedite ga kod stručnjaka za popravak prije Tehničkog Pregleda.

Čišćenje vozila

 • Čišćenje unutrašnjosti i vanjštine vozila može pomoći da dobijete bolji dojam i pružite pozitivnu sliku o održavanju vozila.
 • Uklonite nepotrebne predmete iz vozila kako biste stvorili čist i uredan prostor.

Planiranje vremena

Planirajte dovoljno vremena za pregled vozila kako biste izbjegli stres i žurbe. Preporučuje se dolazak barem 15 minuta prije zakazanog termina kako biste se mogli smiriti i pripremiti za pregled.

Prateći ove savjete, bit ćete dobro pripremljeni za Tehnički Pregled i smanjiti šanse za nervozu. Imajte na umu da je Tehnički Pregled važan za sigurnost i legalnost vozila na cestama, stoga je važno poduzeti sve potrebne korake kako bi vozilo bilo u ispravnom stanju.

Koje dokumente treba pripremiti za Tehnički Pregled?

Kada se pripremate za Tehnički Pregled, važno je da imate sve potrebne dokumente kako biste uspješno prošli pregled. Evo popisa nekih od najčešćih dokumenata koje trebate pripremiti:

 • Registarske tablice: Obezbedite važeće registarske tablice vašeg vozila i osigurajte da su čitljive i u dobrom stanju.
 • Osobna isprava: Trebate imati važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu kako biste dokazali svoj identitet.
 • Vozna dozvola: Obezbedite važeću vozačku dozvolu kako biste dokazali da imate pravo voziti vozilo.
 • Tehnička knjižica: Ako vozilo zahtijeva tehničku knjižicu, provjerite jeste li je donijeli kako bi pregledač mogao pregledati dokumentaciju o vašem vozilu.
 • Polica osiguranja: Obezbedite važeću polisu osiguranja vozila i provjerite jesu li svi podaci ispravni.
 • Potvrda registracije: Ako ste nedavno obnovili registraciju vozila, provjerite jeste li donijeli dokaz o registraciji.
 • Dokumentacija o tehničkom stanju: Ako ste obavili bilo kakve popravke ili ste zamijenili dijelove vozila, donesite sa sobom relevantnu dokumentaciju kako biste mogli dokazati da je vaše vozilo tehnički ispravno.
You might be interested:  The Voice 2023 Hrvatska

Preporučljivo je napraviti kopije svih dokumenata i organizarati ih prije Tehničkog Pregleda. Na taj način ćete biti sigurni da imate sve potrebne dokumente pri ruci i izbjeći neugodnosti.

Uz dokumente, može biti korisno pripremiti i vozilo prije Tehničkog Pregleda. Provjerite jesu li sva svjetla ispravna, gume adekvatno napumpane, te da su sve tekućine kao što su ulje i rashladna tečnost na odgovarajućem nivou.

Slijedeći ove savjete i pripremajući sve potrebne dokumente i vozilo, bit ćete spremni za Tehnički Pregled i pomoći ćete osigurati sigurnost na cestama.

Kako utvrditi da li je vozilo spremno za Tehnički Pregled?

Prije nego što odvedete svoje vozilo na Tehnički Pregled, preporučljivo je provjeriti da li je ono spremno za pregled. Evo nekoliko koraka koje možete slijediti:

 1. Provjerite dokumente: Prije svega, provjerite da li imate sve potrebne dokumente za Tehnički Pregled. To uključuje vozačku dozvolu, prometnu dozvolu, tehničku ispravnost vozila i registracijske tablice. Bez ovih dokumenata, nećete moći obaviti Tehnički Pregled.
 2. Provjera svjetala: Zatim provjerite sve svjetlosne uređaje na svom vozilu. To uključuje prednje i stražnje svjetlo, pokazivače smjera, zasjenjena svjetla, dnevna svjetla i kočnice. Ako primijetite bilo kakvo oštećenje na svjetlima, zamijenite ih prije Tehničkog Pregleda.
 3. Provjerite gume: Sljedeći korak je provjeriti stanje i tlak guma. Gume bi trebale biti u dobrom stanju, bez oštećenja ili istrošenosti. Tlak guma treba biti u skladu s preporukama proizvođača vozila. Također, provjerite rezervnu gumu i alat koji vam je potreban za zamjenu gume, kako biste bili spremni za svaku situaciju.
 4. Provjera kočnica: Provjerite kočnice vozila. Testirajte njihovu funkcionalnost pritiskanjem pedale kočnice. Kočnica bi trebala odmah zaustaviti vozilo i ne smije biti nikakvog škripanja ili vibriranja prilikom kočenja. Ako primijetite bilo kakve probleme s kočnicama, odnesite vozilo u servis prije Tehničkog Pregleda.
 5. Provjera ispušnog sustava: Provjerite ispušni sustav vozila. Pregledajte cijevi ispuha i potvrdite da nema curenja ili hrđe. Također, provjerite da li automobil ispušta preveliku količinu dima ili buke. Ako primijetite bilo kakve probleme s ispušnim sustavom, trebali biste ih riješiti prije Tehničkog Pregleda.
 6. Provjera ogledala: Provjerite sva ogledala na vozilu, uključujući retrovizore i unutarnje ogledalo. Osigurajte da su ogledala čista i da se pravilno podešavaju. Također, provjerite postoji li oštećenje na ogledalima koje bi moglo utjecati na sigurnost vožnje.

Nakon što ste provjerili sve ove elemente, bit ćete spremni za Tehnički Pregled. Ako primijetite bilo kakve probleme s vozilom tijekom provjere, preporučujemo da ih riješite prije nego što odete na Tehnički Pregled kako biste bili sigurni da će vaše vozilo proći pregled.

FAQ:

Kako se određuje cijena tehničkog pregleda?

Cijena tehničkog pregleda određuje se prema različitim kriterijima, kao što su vrsta vozila, starost vozila, lokacija tehničkog pregleda i usluge koje se pružaju. Također, cijena može varirati među različitim tehničkim pregledima u istom području.

Koliko će koštati tehnički pregled u 2023. godini?

Točna cijena tehničkog pregleda u 2023. godini još nije poznata. Međutim, očekuje se da će cijena biti slična ili možda nešto viša u odnosu na prethodne godine, s obzirom na inflaciju i povećane troškove poslovanja.

Postoje li neki savjeti za uštedu novca prilikom tehničkog pregleda vozila?

Da, postoje neki savjeti kako uštedjeti novac prilikom tehničkog pregleda vozila. Prvo, provjerite različite tehničke preglede u vašem području i usporedite njihove cijene. Također, redovito održavajte svoje vozilo kako biste izbjegli skupe popravke koje bi mogle biti potrebne pri tehničkom pregledu.

Treba li platiti kaznu ako vozilo nije prošlo tehnički pregled?

Da, ako vozilo ne prođe tehnički pregled i nema važeću potvrdu o tehničkoj ispravnosti, vlasnik vozila može biti kažnjen. Visina kazne ovisi o propisima u vašoj zemlji i ozbiljnosti nedostataka koji su otkriveni pri pregledu.

Categories: 2023hr