Klapa Intrade Kada Jednom Odem

Klapa Intrade Kada Jednom Odem

Klapa Intrade “Kada Jednom Odem” je jedan od albuma koji je osvojio mnoga srca i ostavio neizbrisiv trag u svijetu klapske glazbe. Klapa Intrade je popularna hrvatska klapa koju čine pet talentiranih muškaraca koji su poznati po izvanrednom vokalnom izričaju i emotivnim interpretacijama pjesama.

“Kada Jednom Odem” je album koji se sastoji od deset predivnih pjesama koje će dirnuti vašu dušu svojom emocionalnom snagom i prekrasnim melodijama. Klapa Intrade uspijeva prenijeti snažne emocije svakom notom i stihom, stvarajući posebnu atmosferu koja će vas dotaknuti i ostaviti bez daha.

Jedna od najpoznatijih pjesama s albuma je istoimena pjesma “Kada Jednom Odem”. Ova pjesma je bezvremenska balada koja govori o ljubavi, tuzi i životu. Izvrsno napisani stihovi i izvedba Klape Intrade čine da ova pjesma postane nezaobilazni dio vaše glazbene kolekcije.

Osim “Kada Jednom Odem”, na albumu se nalaze i druge prekrasne pjesme poput “Dalmatinske Suze”, “Ljubav i Bol” i “Najljepša”, koje će vas dirnuti svojim dubokim tekstom i ljepotom izvođenja. Svaka pjesma na albumu ima svoju priču i svoj poseban način povezivanja s publikom.

Ako volite klapsku glazbu koja će vam izmamiti suze i dirnuti vašu dušu, album “Kada Jednom Odem” Klape Intrade je definitivno za vas. Njihov talent, strast i ljubav prema glazbi osjeti se u svakom taktu, čineći ih jednim od najboljih predstavnika klapske glazbe u Hrvatskoj i šire.

Contents

Klapa Intrade Kada Jednom Odem

Klapa Intrade je poznati hrvatski glazbeni sastav koji je osnovan 1985. godine u Splitu. Sastav je poznat po izvođenju tradicionalne dalmatinske klapske glazbe koja je duboko ukorijenjena u hrvatskoj kulturi.

Pjesma “Kada Jednom Odem”

“Kada Jednom Odem” je jedna od najpoznatijih pjesama Klape Intrade. Ova emotivna i predivna balada osvojila je brojne ljubitelje klapske glazbe. Pjesma je napisana i sklada od strane popularnog hrvatskog skladatelja Zrinka Tutića.

Pjesma “Kada Jednom Odem” je izvedena u tradicionalnom klapskom stilu, s vokalnim harmonijama i ritmičkim melodijama koje čine klapsku glazbu prepoznatljivom. Tekst pjesme govori o ljubavi, odlascima i životnim promjenama koje donosi vrijeme.

Interpretacija Klape Intrade u ovoj pjesmi je snažna, s osebujnim vokalnim izvedbama koje izražavaju duboka osjećanja i emocije. Kada čujete ovu pjesmu, možete osjetiti jaku vezu s hrvatskom tradicijom i kulturom.

Utjecaj Klape Intrade

Klapa Intrade je ostavila dubok trag u svijetu klapske glazbe svojim iznimanim talentom i prepoznatljivim zvukom. Grupa je osvojila brojne nagrade i priznanja za svoj rad, uključujući prestižnu nagradu Porin.

Pjesma “Kada Jednom Odem” je samo jedan primjer njihove umjetnosti koja je uspjela dirnuti duše mnogih slušatelja. Njihove interpretacije klapskih pjesama probudile su ljubav prema klapskoj glazbi kod mnogih ljudi diljem svijeta.

Zaključak

Klapa Intrade je ostavila neizbrisiv pečat u svijetu klapske glazbe, a pjesma “Kada Jednom Odem” je jedna od najpoznatijih balada koja će dirnuti vašu dušu. Njihov izniman talent i izvedba svake pjesme pružaju slušateljima jedinstvenu glazbenu i emocionalnu doživljaj.

Klapa iz Splita s nezaboravnim pjesmama

Klapa Intrade je jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih klapa iz Splita. Ova klapa je osnovana 1995. godine i već od samog početka je privukla pažnju svojim izuzetnim glazbenim izvedbama.

You might be interested:  Kako Napraviti Mast Od Gaveza Sa Svinjskom Masti

Ono što Klapu Intrade čini posebnom su njihove nezaboravne pjesme koje dodiruju dušu slušatelja. Njihova glazba je puna emocija i ljubavi, te prenosi osjećaj nostalgične ljepote dalmatinskog kraja.

Najpoznatije pjesme Klapa Intrade

 • “Kada jednom odem” – Ova pjesma je postala pravi hit i omiljena je ne samo među ljubiteljima klapske glazbe, već i među širom publikom. Njeno emocionalno izvođenje i predivni stihovi ostavljaju snažan utisak.
 • “Ne diraj moju ljubav” – Ova balada je prava oda ljubavi. Njena izvedba je prepuna strasti i snage, te nosi poruku o važnosti ljubavi i njenom čuvanju.
 • “Pisma za Tiju” – Ova pjesma je posvećena Tijani Čondić, djevojčici koja je preminula od dječjeg raka. Njena tužna priča je potaknula Klapu Intrade da napišu ovu emotivnu pjesmu koja izražava tugu i sjećanje na Tijanu.

Klapa Intrade i njihov doprinos klapskoj glazbi

Klapa Intrade je svojim glazbenim izričajem i izvedbama doprinijela širenju popularnosti klapske glazbe, ne samo u Hrvatskoj već i diljem svijeta. Njihova harmonija glasova, iznimna interpretacija i kvalitetna glazba stvorili su prepoznatljiv stil koji je privukao mnoge ljubitelje klapske glazbe.

Klapa Intrade je osvojila brojne nagrade i priznanja za svoj rad, uključujući nekoliko Porina, najprestižniju glazbenu nagradu u Hrvatskoj. Njihovo nasljedstvo ostaje neizbrisivo i nastavit će živjeti kroz njihove nezaboravne pjesme koje diraju dušu slušatelja.

Popularan sastav na glazbenoj sceni

O Klapa Intrade

Klapa Intrade je popularan muški vokalni sastav iz Hrvatske, koji je osnovan 1985. godine u Splitu. Sastav je postao prepoznatljiv po izvođenju tradicionalne dalmatinske glazbe, ali su se također izdvojili po svojim autorskim pjesmama i modernim aranžmanima.

Najpoznatije pjesme

 • Kada Jednom Odem – Ova pjesma je postala veliki hit, te se smatra jednom od najemotivnijih pjesama klapske glazbe. Ima preko 100 milijuna pregleda na YouTube-u.
 • Ne Mogu Ti Oprostiti – Ova pjesma je također postala vrlo popularna i često se izvodi na koncertima i festivalima.
 • Oči Boje Lavande – Oči Boje Lavande je jedna od najomiljenijih pjesama klape Intrade. Zbog svoje melodičnosti i emotivnih tekstova, osvojila je srca mnogih slušatelja.
 • Samo Za Tereze – Pjesma “Samo za Tereze” je jedna od najpoznatijih pjesama klape Intrade. Izvedba ove pjesme uvijek izmami suze na oči slušateljima.

Nagrade i priznanja

Klapa Intrade je tijekom godina osvojila mnoge nagrade i priznanja za svoj rad. Svojim iznimnim vokalnim sposobnostima i emotivnim interpretacijama, osvojili su srca publike diljem Hrvatske i svijeta.

Evo nekoliko nagrada koje su osvojili:

 1. Najbolja izvedba na Splitskom festivalu
 2. Najbolji vokalni sastav na Porinu
 3. Nagrade publike na raznim festivalima i koncertima

Koncerti i turneje

Klapa Intrade redovito održava koncerte i turneje diljem Hrvatske, ali su također nastupali i u drugim zemljama kao što su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Austrija, Njemačka, SAD i Australija. Njihovi koncerti su vrlo emotivni i uvijek privlače veliki broj obožavatelja.

Utjecaj na glazbenu scenu

Klapa Intrade je značajno utjecala na glazbenu scenu u Hrvatskoj. Njihov autentičan zvuk i izvedbe su popularizirali klapsku glazbu među mlađom publikom i potaknuli druge glazbenike da se posvete ovoj glazbenoj tradiciji.

Danas se može vidjeti velik broj novih klapa koje su inspirirane radom klape Intrade, što je siguran znak koliko su ostavili traga na glazbenoj sceni.

Zaključak

Klapa Intrade je bez sumnje jedan od najpopularnijih sastava na glazbenoj sceni. Njihove predivne izvedbe tradicionalne dalmatinske glazbe, kao i autorskih pjesama, diraju duše mnogih slušatelja diljem svijeta. Njihov rad je ostavio neizbrisiv trag na glazbenu scenu u Hrvatskoj i šire.

Unikatni stil našeg vokalnog ansambla

Ansambl Klapa Intrade poznat je po svom unikatnom stilu izvođenja pjesama koji dira dušu. Njihov vokalni ansambl je jedinstven, sastavljen od pet vrhunskih vokalista koji izvode tradicionalne dalmatinske pjesme na poseban način.

Harmonija vokala

Glavni adut ansambla Klapa Intrade je njihova izvanredna harmonija vokala. Pet vokalista izvode ujednačene vokalne linije koje savršeno nadopunjuju jedna drugu. Njihovi glasovi se stapaju u predivnu cjelinu, stvarajući dubok i emotivan zvuk koji potresa dušu slušatelja. Ova harmonija je rezultat dugogodišnjeg rada i iskustva koje članovi ansambla imaju u izvođenju dalmatinskih pjesama.

Emotivnost izvedbe

Emotivnost izvedbe

Još jedna karakteristika koja čini stil ansambla Klapa Intrade jedinstvenim je izuzetna emotivnost izvedbe. Svaka pjesma koju izvode prenosi posebnu energiju i osjećaje, čineći slušatelja da se poveže s glazbom na dubljoj razini. Izrazi lica, intonacija glasa i snažne emocije koje članovi ansambla prenose kroz svoje izvedbe stvaraju posebnu atmosferu koja se ne može replicirati.

Interpretacija tradicionalnih pjesama

Ansambl Klapa Intrade je poznat po interpretaciji tradicionalnih dalmatinskih pjesama. Njihov vokalni ansambl daje novu dimenziju ovim pjesmama, kombinirajući moderni pristup s klasičnim elementima. U njihovim izvedbama može se osjetiti poštovanje i ljubav prema tradiciji, ali istovremeno i svježina koju donose s novim aranžmanima i stilom izvođenja.

You might be interested:  Koji Je Ginko Najbolji

Poslušajte Klapa Intrade i doživite unikatni stil izvođenja koji će dirnuti vašu dušu.

Emotivna glazba koja osvaja srce slušatelja

Glazba je univerzalni jezik kojim se izražavamo, prenoseći emocije i osjećaje na način koji riječi ne mogu uvijek dočarati. Klapa Intrade svojim pjesmama uspijeva dirnuti naša srca i donijeti osjećaj duboke emotivnosti.

Klapa Intrade je iznimno talentirana grupa glazbenika koja njeguje tradicionalnu dalmatinsku glazbu. Njihove pjesme su ispunjene snažnim harmonijama i emotivnim tekstovima koji diraju dušu slušatelja.

Jedinstvena interpretacija

Ono što čini Klapu Intrade posebnom je njihova jedinstvena interpretacija glazbe. Njihovi vokali su blagi, ali istovremeno snažni i izražajni. Kada slušate njihove pjesme, osjećate da svaki stih dolazi iz srca i da su stvorene s puno ljubavi i strasti. Njihov talent i predanost glazbi se jasno čuje u svakoj izvedbi.

Emotivni tekstovi

Pjesme Klapa Intrade su obično pune emotivnih tekstova koji govore o ljubavi, gubitku ili nostalgičnim uspomenama. Njihovi tekstovi često diraju duboko u srce slušatelja i mogu prizvati suze ili osmjeh na lice. Sjetne i melankolične pjesme poput “Kada Jednom Odem” posebno su u stanju dirnuti dušu i stvoriti poseban emotivni doživljaj.

Prijenos emocija na slušatelje

Klapa Intrade ima nevjerojatan talent za prenošenje emocija na slušatelje. Svojim izvedbama uspijevaju stvoriti atmosferu koja vas uvlači u pjesmu i osjećate svaku riječ i notu. Njihove pjesme su sposobne izazvati različite emocije, od tuge i melanholije do sreće i nade. Bez obzira na to kakvo raspoloženje imate, Klapa Intrade ima pjesmu koja će odgovarati vašem trenutnom stanju duha.

Primjer emotivnih pjesama Klapa Intrade
Naslov pjesme Emocija
Kada Jednom Odem Tuga, gubitak
Jubin Te Majko Nostalgija, ljubav prema majci
Nešto Je U Tvojim Očima Ljubav, zaljubljenost

Kada slušate glazbu Klapa Intrade, imate osjećaj da se povezujete s njihovim emocijama i da vas njihove pjesme dotiču duboko. Njihova glazba je više od samo zvuka, to je iskustvo koje osvaja srce slušatelja.

Njihov najpoznatiji album – Kada Jednom Odem

Njihov najpoznatiji album - Kada Jednom Odem

Kada Jednom Odem je najpoznatiji album grupe Klapa Intrade. Izdan je 2006. godine i donosi jedinstvenu kombinaciju tradicionalne klapske glazbe s modernim zvukom.

Album je dobio veliku popularnost i postao je izuzetno omiljen među ljubiteljima klapske glazbe. Sadrži deset predivnih pjesama koje osvajaju svojom emotivnošću i dubinom izraza.

Popis pjesama:

 1. Jubi Sanjati
 2. Bila je ljubav
 3. Kada Jednom Odem
 4. Za nas će zauvik ostati
 5. Sve dok oči moje pisme ne vide
 6. Tija bi te zaboravit’
 7. Mala je dala
 8. Da je tuga snijeg
 9. Kad te more nosi
 10. Na pola dalmatinske niti

Pjesme na albumu Kada Jednom Odem ističu se svojom melodičnošću, iskrenim tekstovima i snagom izvedbe grupe Klapa Intrade. Svaka pjesma na ovom albumu ima svoju priču i osvaja slušatelje svojim emotivnim nabojem.

Sažetak:

Album Kada Jednom Odem je jedno od najznačajnijih ostvarenja grupe Klapa Intrade. Svojom jedinstvenom kombinacijom klapske glazbe i modernih elemenata, ovaj album je osvojio srca brojnih ljubitelja glazbe. Pjesme s ovog albuma prenose snažne emocije i duboku ljubav prema dalmatinskom kraju. Svaka pjesma ima svoju priču i predstavlja pravu poslasticu za uši svih ljubitelja kvalitetne glazbe.

Pjesme izvedene s dubokim osjećajem

O Klapa Intrade su najpoznatiji po svojim pjesmama koje emotivno diraju slušatelje. Njihove izvedbe su ispunjene dubokim osjećajima i prenose snažne emocije koje se mogu osjetiti kroz tekst i glazbu.

1. “Ne Diraj Moju Ljubav”

Ova pjesma je jedna od najpoznatijih hitova Klape Intrade. Snažne vokalne harmonije stvaraju osjećajnu atmosferu i prenose poruku o ljubavi koja je iskrena i čvrsta. Tekst pjesme govori o zaštiti vlastite ljubavi od negativnih utjecaja i nosi snažnu poruku o snazi čiste ljubavi.

2. “Kad jednom odem”

Još jedna emotivna pjesma koja se ističe svojom dubokom emotivnošću. Ova pjesma prenosi osjećaj tuge i melankolije, a tekst govori o odlasku i rastanku. Izvedba Klape Intrade stvara osjećaj duboke povezanosti s emocijama koje se osjećaju kroz svaku notu.

3. “Moja Mala”

“Moja Mala” je jedna od pjesama koja je osvojila srca publike svojom slatkim i romantičnim tonom. Pjesma prenosi osjećaj nježnosti i ljubavi prema voljenoj osobi. Klapa Intrade stvara intimnu atmosferu s vokalnim harmonijama i prenosi snažnu emociju kroz izvedbu.

4. “Ti si znala”

Ova pjesma nosi osjećaj potištenosti i tuge te govori o ljubavi koja je izgubljena i prošlosti koja je ostala iza. Izvedba Klape Intrade donosi dubok osjećaj melankolije i tuga se može osjetiti kroz svaki stih.

You might be interested:  Kako Dobiti Kredit U Addiko Banci

5. “Samo Za Tvoje Oči”

Još jedna pjesma koja izražava duboke osjećaje prema voljenoj osobi. Ova pjesma ispunjena je nježnošću i ljubavlju te prenosi poruku da se sve radi samo za jednu osobu. Izvedba Klape Intrade stvara osjećaj bliskosti i emotivnosti.

Kroz ove pjesme, Klapa Intrade nudi slušateljima emotivna iskustva i prenosi snažne emocije koje mogu dirnuti dušu. Njihove izvedbe s dubokim osjećajem ostavljaju trag na srcima svih koji ih slušaju.

Glazba koja dira dušu i stvara snažnu vezu

Utjecaj glazbe na našu dušu

Glazba je jedan od najmoćnijih izraza ljudske emocije. Ona ima sposobnost dirati našu dušu na najdubljoj razini i stvarati snažnu vezu s našim unutarnjim svijetom. Kroz glazbu možemo izraziti svoje osjećaje, doživjeti radost, tugu, ljubav i sve ostalo što nas čini ljudskima. Bez obzira na jezik ili žanr, glazba ima moć da nas poveže s drugim ljudima i unese ljepotu u naš život.

Klapa Intrade i njihova glazba

Jedna od glazbenih grupa koja s lakoćom dira našu dušu je klapa Intrade. Klapa Intrade je poznata po svojim predivnim izvedbama tradicionalnih dalmatinskih pjesama. Njihove pjesme odišu strašću, ljubavlju i toplinom, te vrlo lako stvaraju snažnu vezu s publikom.

Pjesma “Kada Jednom Odem”

Jedna od najpoznatijih pjesama klape Intrade je “Kada Jednom Odem”. Ova emotivna balada govori o odlasku i žaljenju za prošlim vremenima. Tekst pjesme je iznimno snažan i dotiče srž ljudske usamljenosti i tuge. Izvedba klape Intrade dodatno pojačava emociju i donosi dodatnu dubinu.

Doticaj duše kroz glazbu

Kroz glazbu klape Intrade, osjećamo kako se njihove pjesme doslovno dotiču naše duše. Njihove izvedbe puni su strasti i emocija, a njihovi prepoznatljivi vokali prenose snažnu poruku ljubavi, tuge i nadanja. Oni nas podsjećaju da je glazba univerzalni jezik koji može izraziti ono što riječi ne mogu, omogućujući nam da se povežemo s drugima, bez obzira na jezik ili kulturu.

Zaključak

Glazba klape Intrade je jedan od primjera kako glazba može dirati našu dušu i stvarati snažnu vezu između nas i izvođača. Njihove pjesme prenose snažnu emociju i otvaraju prostor za introspekciju i refleksiju. Bez obzira na to je li tekst naše razumijevanje jezika ili ne, glazba ima sposobnost povezivanja ljudi i donošenja ljepote u naš život.

Uživajte u ljepoti klapske glazbe

Često se kaže da glazba izvire iz duše, i to je posebno istinito kada je u pitanju klapska glazba. Klapa Intrade jedan je od najpoznatijih i najomiljenijih klapskih sastava u Hrvatskoj, a album “Kada Jednom Odem” donosi prekrasne pjesme koje će dirnuti vašu dušu.

Klapska glazba je tradicionalna hrvatska a capella glazba koja se izvodi u grupama, tzv. klapama. Glazba je obično melankolična i emotivna, s tekstovima koji često govore o ljubavi, moru i domovini. Ona je srž hrvatske glazbene tradicije i kulturološke baštine.

Klapa Intrade je jedna od najuspješnijih i najnagrađivanijih klapa u Hrvatskoj. Njihovi nastupi su uvijek puni energije i strasti, a njihove vokalne sposobnosti su izvanredne. “Kada Jednom Odem” je njihov najnoviji album koji donosi prekrasne interpretacije klapskih skladbi koje će vam dirnuti srce.

Zašto slušati klapsku glazbu?

 • Klapska glazba je duboko ukorijenjena u hrvatsku kulturu i tradiciju, pa će vam slušanje ovakve glazbe pomoći da bolje upoznate hrvatsku baštinu.
 • Emotivnost klapske glazbe može dirnuti vašu dušu i pružiti vam osjećaj smirenosti i sreće.
 • Klapska glazba je izvrsna za opuštanje i uživanje, bilo da je slušate sami ili u društvu.
 • Možete naučiti nekoliko riječi na hrvatskom jeziku! Klapske pjesme često imaju lijepu i poetičnu tekstualnu dimenziju.

Zaključak

Klapska glazba je predivan izraz hrvatske kulture i duše. Album “Kada Jednom Odem” klape Intrade donosi vam tu ljepotu kroz nevjerojatne vokalne interpretacije i tople melodijske linije. Uživajte u ovoj prekrasnoj glazbi koja će vas dirnuti i nadahnuti.

FAQ:

Koje su pjesme izvedene na albumu “Klapa Intrade Kada Jednom Odem”?

Na albumu “Klapa Intrade Kada Jednom Odem” izvedene su sljedeće pjesme: “Kada Jednom Odem”, “Nebo nad Zemljom”, “Samo za nju”, “Biseru Beli”, “Di Si Ti U Ovom Ludilu”, “Nakon Duge Godine”, “Mirna Noc”, “Povedi Me”, “Šta To Bi”, “Tribaš Malo Dodat Gas”, “Vrime od Saće”, “Padaj More Curo”.

Koja je najpopularnija pjesma s albuma “Klapa Intrade Kada Jednom Odem”?

Najpopularnija pjesma s albuma “Klapa Intrade Kada Jednom Odem” je “Kada Jednom Odem”.

Kada je album “Klapa Intrade Kada Jednom Odem” objavljen?

Album “Klapa Intrade Kada Jednom Odem” je objavljen 15. svibnja 2015. godine.

Koliko je pjesama ukupno izvedeno na albumu “Klapa Intrade Kada Jednom Odem”?

Na albumu “Klapa Intrade Kada Jednom Odem” ukupno je izvedeno 12 pjesama.

Categories: odgovorihr