Vlasnica

Nikolina Holjak

Vlasnica

Nikolina Holjak

Arsa Knot

Creative world of textile design

O meni

Nikolina Holjak

Uvijek sam maštala o tome da volim ono što radim. Voljeti u ovom slučaju je mala riječ. Obožavam je prava. Kao tekstilni i grafički dizajner, odlučila sam spojiti te dvije strasti i krenuti u vlastite vode, pa sam tako pokrenula Arsa design studio, pod kojim stoji brend Arsa knot. Na samom početku sam se borila sa idejom ograničavanja ponude kroz jednu tehniku ručnog rada, no s obzirom da sam isprobavajući mogučnosti drugih tehnika, širila tu kreativnu ljubav, odlučila sam se baviti sa više tehnika. Otkrila sam da me spoj različitih tehnika čini veselijom. Upravo zato je brend osmišljen kao spoj tehnika ručnih radova poput makramea, kukičanja i veza. Do sada sam sudjelovala na petnaest grupnih izložbi, te osvojila nekoliko nagrada. Kada bih morala izdvojiti jednu od njih, bila bi to izložba Biennala tekstila u Kranju 2021. godine gdje sam predstavaljala Hrvatsku tekstilnu zajednicu sa kukičanom tekstilnom instalacijom.

Inspiraciju crpim iz prirode i ljudi. Bitno mi je da je brend ekološki osvješten i da sva moja umjetnička djela imaju značajniju poruku. Pa tako kada je kukičanje u pitanju, polazna točka su mi koralji. Misteriozni i prekrasni koralji. Potiho i telepatski komuniciraju u moru, baš kao što moje instalacije tiho komuniciraju sa promatračem kroz taktilnu interakciju.

Zbog toga su mi motivi večinom prirodni i trodimenzionalni. Rekli bi- živi. Kako bi priča imala smisao, i materijali koje svakodnevno koristim su prirodni i u nekim slučajevima reciklirani.

Unikatan i originalan dizajn, boje i trodimenzionalnost, katakteristike su koje opisuju Arsu kao brend. Zbog toga u svaki proizvod unosim dio sebe i ljubavi prema onome što radim

Istaknuti  proizvodi

Kontakt

Pravila privatnosti

0