Vlasnica

Mihaela Kalamiza

Vlasnica

Mihaela Kalamiza

Čarobna Heklica

Kreativne, heklane igračke

Sve  igračke Čarobne Heklice su izrađene ručno od hrvatskog konca te od kvalitetnih, perivih materijala koji će zadovoljiti najzahtjevnije kupce.

N

Ručni rad

Izrađeno u Hrvatskoj

N

Birani materijali

Kvalitetne igračke

N

Amigurumi

Kreativne igračke

Izdvojeni proizvodi

neki od mojih proizvoda

 

Igračke su izrađene od pamučnog konca proizvedenog u Hrvatskoj, punjene su rezanom spužvom, perive u mašini.

O meni

Iza branda kreativnog naziva Čarobna Heklica stoji kreativka u duši Mihaela Kalamiza, 39. godišnja Križevčanka.

Korijeni ideje čarobnog heklanja započeli su prije 15.tak godina kada je baka, inače heklerica u mladosti, počela živjeti s nama u istom kućanstvu. Kako bi baka iskoristila vrijeme i zaboravila na tešku bolest koja ju je snašla, došla sam na ideju da baka obnovi svoje davno zaboravljeno heklačko znanje i svojim unukama kao uspomenu isplete razne predmete, od šalova do heklanih tabletića.
Sjedeći pored bake i gledajući kako njene ruke brzo stvaraju umjetnička heklana djela, smatrala sam kako to nikada ne bih mogla svladati.

Iz znatiželje uzela sam i ja heklicu u ruku i malo po malo, i moje su ruke počele stvarati.

Tako se postepeno stvarala ideja o kreativnim igračkama, poznatim pod nazivom amigurumi. Smatrala sam kako su, u doba booma plastičnih igračaka, proizvedenih u Kini, amigurumi zapostavljeni, te da zaslužuju svoje mjesto na tržištu, kako bi kao prvu igračku djeci trebalo ponuditi nešto tako kreativno. S obzirom da su igračke prvenstveno namijenjene djeci, inzistiram na kvalitetnim, perivim materijalima koji će zadovoljiti najzahtjevnije kupce, malu djecu.

Da cijela ideja oživljavanja starog zanata, heklanja, ne bi ostala na „kućnoj“ razini, počela sam razmišljati bi li se od toga moglo živjeti, kao i na koji način proširiti heklački business. Nakon dugog razmišljanja, odlučila sam registrirati obrt i samozaposliti se. I tako je 2017. nastao obrt Čarobna Heklica.

ČAROBNA HEKLICA

Kontakt

Čarobna heklica, obrt za proizvodnju i usluge

Nehajeva 17, 48260 Križevci

OIB: 27223087588

Pravila privatnosti

0