Vlasnica

Jasmina Vlaisavljević Bunjevac

Vlasnica

Jasmina Vlaisavljević Bunjevac

Vigsha

Svijeće od prirodnog voska s natpisom po želji

O meni

Moje ime je Jasmina Vlaisavljević Bunjevac i osnivačica sam brenda Vigsha. Vigsha svijeće izrađujem od prirodnog sojinog voska i pri tome svakom kupcu ostavljam mogućnost personalizacije.

Ovo nije samo naljepnica na kojoj možete ispisati ime. Ne, naše svijeće imaju jedinstven miris i jedinstven izgled. To je nešto po čemu se naša web trgovina razlikuje od ostalih. I naravno, bonus je to što možete dobiti savršen dar u roku od nekoliko trenutaka. Ne samo da je prihvatljive cijene i najkvalitetniji, već i vrlo originalan. Možete iznenaditi mnoge ljude na pozitivan način.

To je u biti ono što sam, kao osnivačica Vigsha svijeća, tražila. S jedne strane željela sam pronaći ultimativnu ideju za dar, dok je s druge strane morala biti i kvalitativno prepoznatljiv. Kako bi osigurala gore navedeno, koristimo opsežno osmišljen ručni proizvodni proces. Pritom se svijeća vrlo pažljivo konstruira korak po korak. Prilagođeno rezanje biljnog voska do prekrasnog kratkog rezanja fitilja. Ništa se ne prepušta slučaju.

Takva je kreativnost vrlo tražena i u privatnom i u poslovnom sektoru. Stoga nastojim nastaviti na ovoj posebnoj osnovi. Ne želim samo ponuditi svijeću koja se može personalizirati. Želim napraviti taj dodatni korak za sve naše klijente.

Transparentnost nam je iznimno važna. Stoga svakako otkrijte proizvodni proces u nastavku!

1. Rezanje i vaganje voska

Budući da u Vigsha svijećama proizvodim prirodne svijeće, koristim samo biljni vosak. Njega nabavljam u velikim blokovima.

Pritom izrežem biljni vosak na manju veličinu. Veliki blokovi tako tvore manje komade vrlo pažljivo odmjerene veličine. Zbog toga se lijepo uklapaju u posude za topljenje voska.

2. Topljenje voska

Sljedeći korak je topljenje voska u posudama. U tom procesu vosak postaje tekući. To je potrebno da bi se na kraju dobili željeni oblici. Štoviše, u sljedećem koraku, samom vosku se također dodaje nešto više.

3. Dodavanje mirisnog ulja

Sada je vrijeme da se nešto doda u tekući, biljni vosak. Za svaku Vigsha svijeću želim biti sigurna da ima ugodan i primamljiv miris. Tako da su one samo za mrvicu privlačnije od ostalih zahvaljujući svom mirisu.

4. Položaj filtera

Zatim pripremam čaše u kojima će svijeće na kraju završiti. Prvo pazim da su fitilji postavljeni na pravi način. Izuzetno mi je važno da se on postavi pravom mjestu, točno u sredinu čaše, kako bi Vigsha prirodne svijeće izgledale vrlo profesionalno. No, to nije važno samo estetski, već ispravan položaj fitilja također osigurava da svijeća pravilno izgori. Tako da kupac dobije svijeću koja gori ravnomjerno i do 20% duže.

5. Zagrijavanje čaša

U 5. koraku proizvodnog procesa, vrijeme je za pripremu čašaza mješavinu biljnog voska i mirisnog ulja. Za to je važno da se čaša zagrije. To osigurava savršeno skrućivanje u samom staklu.

Stoga u ovom koraku dovodim čaše na odgovarajuću temperaturu.

6. Ulijevanje voska u čaše

Sada kada je čaša sama po sebi dobro zagrijana, u čašu ulijemo mješavinu biljnog voska i mirisnog ulja. Naravno, opet je važno dodati pravu količinu. Na primjer, volimo uspostaviti ravnotežu između vizualne privlačnosti i što je duže mogućeg gorenja svijeće.

Ako čašu napunim previše, vizualno neće izgledati savršeno. Međutim, ako stavim relativno malo voska po čaši, svijeća će brzo izgorjeti. Ovo također nije poželjno. Ovaj 6. korak je stoga opet vrlo precizno smišljen postupak.

7. Provjera nedostataka

Nakon što u čašu ulijem mješavinu voska i mirisnog ulja, sve se počinje stvrdnjavati. Ako je sve u redu, zahvaljujući temperaturi stakla, to se događa ispravno. Međutim, to nije jamstvo. U nekim slučajevima i dalje se javljaju određene nesavršenosti. Mala promjena temperature može imati veliki utjecaj i uzrokovati probleme. To se događa unatoč kontroliranom i tehnički optimalnom okruženju.

Stoga, nakon skrućivanja, vrlo pažljivo prolazim kroz sve svijeće kako bi provjerila jesu li se pojavile određene nesavršenosti. Sve svijeće koje ne prođu strogu kontrolu kvalitete stavljam sa strane. Tek tada mogu prijeći na sljedeći korak.

8. Skraćivanje filtera

Ovaj sljedeći korak je relativno jednostavan. Zapravo, sam po sebi, fitilj svijeće je na uvijek dugačak, a to nije ono što želite. Kao takav na svijeći ne izgleda dovoljno dobro, i zato ovdje napravim malu prilagodbu. Fitilj prerežem lijepo i kratko. 

9. Svijeća dobija sjaj

Za Vigsha svijeću osobno mi je jako bitno da važno da svaka svijeća lijepo sija. Ne samo da izgleda kao nova nego da i zrači kao nova. I tako u ovom pretposljednjem koraku svijeća zasjaji. Što se tiče izgleda, cijela stvar tada izgleda optimalno atraktivno. To je upravo ono što naš prosječni kupac traži. Da svijeća sjaji kao dijamant!

10. Pakiranje svijeće

U posljednjem koraku mog proizvodnog procesa svijeća se pakira. Pritom se potpuno usredotočujem na sigurnost proizvoda. Ne želim da mu se nešto dogodi na putu do kupca. 

Nadalje, način pakiranja također dodaje nešto dodatno. Pogotovo ako svijeću želite pokloniti nekom drugom. Imajući na umu obje stvari na umu svijeća se pakira.

KONTAKT

VIGSHA
Hrvatskih žrtava 6,
33000 Virovitica

Pravila privatnosti

0