Datum Isplata Mirovina 2023

Datum Isplata Mirovina 2023

Isplata mirovina izuzetno je važan trenutak za umirovljenike u Hrvatskoj. Za mnoge, to je primarni izvor financijske sigurnosti i redovnih primanja. Kako bi pomogli umirovljenicima da budu informirani i planiraju svoje financije, donosimo vam vodič za datume isplate mirovina u Hrvatskoj u 2023. godini.

Vlada Republike Hrvatske svake godine utvrđuje točne datume isplate mirovina. Ovi datumi uglavnom ovise o radnom danu u mjesecu, pravnim praznicima i drugim relevantnim faktorima. Važno je napomenuti da se datumi mogu promijeniti, stoga je preporučljivo redovito provjeravati ažurirane informacije o isplati mirovina.

Primjer datuma isplata mirovina u 2023. godini:

– Siječanj: 10. siječnja

– Veljača: 10. veljače

– Ožujak: 10. ožujka

– Travanj: 10. travnja

– Svibanj: 10. svibnja

– Lipanj: 12. lipnja

– Srpanj: 10. srpnja

– Kolovoz: 10. kolovoza

– Rujan: 11. rujna

– Listopad: 10. listopada

– Studeni: 10. studenog

– Prosinac: 11. prosinca

Umirovljenici obično mogu očekivati isplatu svojih mirovina na svoje račune otprilike u isto vrijeme svakog mjeseca. Važno je napomenuti da se rokovi za isplatu mirovina mogu razlikovati ovisno o banci koju koristite. Stoga je preporučljivo konzultirati se s vašom bankom kako biste dobili najnovije informacije o točnom datumu isplate mirovine.

Budite informirani i planirajte svoje financije unaprijed. Pravovremeno primanje mirovina omogućit će vam mirno i sigurno umirovljeničko razdoblje. Ako imate dodatna pitanja o isplati mirovina, obratite se svojoj banci ili nadležnim institucijama za mirovinsko osiguranje.

Contents

Datum Isplata Mirovina 2023

1. Siječanj

Isplata mirovina za siječanj 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju siječnja 2023. godine 2. siječnja.

2. Veljača

Isplata mirovina za veljaču 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju veljače 2023. godine 1. veljače.

3. Ožujak

Isplata mirovina za ožujak 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju ožujka 2023. godine 1. ožujka.

4. Travanj

4. Travanj

Isplata mirovina za travanj 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju travnja 2023. godine 3. travnja.

5. Svibanj

Isplata mirovina za svibanj 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju svibnja 2023. godine 2. svibnja.

6. Lipanj

Isplata mirovina za lipanj 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju lipnja 2023. godine 1. lipnja.

7. Srpanj

Isplata mirovina za srpanj 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju srpnja 2023. godine 3. srpnja.

8. Kolovoz

Isplata mirovina za kolovoz 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju kolovoza 2023. godine 1. kolovoza.

9. Rujan

Isplata mirovina za rujan 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju rujna 2023. godine 1. rujna.

10. Listopad

Isplata mirovina za listopad 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju listopada 2023. godine 2. listopada.

11. Studeni

Isplata mirovina za studeni 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju studenog 2023. godine 1. studenog.

12. Prosinac

Isplata mirovina za prosinac 2023. godine bit će obavljena prema redovnom rasporedu. Mirovine će biti isplaćene prvog radnog dana u mjesecu, što je u slučaju prosinca 2023. godine 1. prosinca.

Trenutni raspored isplate mirovina

Mjesec siječanj

Isplata mirovina za mjesec siječanj obično započinje krajem prosinca prethodne godine ili početkom siječnja. Točni datumi isplate mirovina za mjesec siječanj obično se objavljuju na web stranici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i dostupni su svim umirovljenicima.

Mjesec veljača

Isplata mirovina za mjesec veljača obično se provodi tijekom prvih nekoliko dana u mjesecu. Umirovljenici mogu očekivati isplatu svojih mirovina na svoje bankovne račune ili na poštanske štednje.

Mjesec ožujak

Isplata mirovina za mjesec ožujak obično se provodi tijekom druge polovice mjeseca. Točni datumi isplate mirovina za ožujak objavljuju se na web stranici HZMO-a i dostupni su svim umirovljenicima.

Mjesec travanj

Isplata mirovina za mjesec travanj obično se provodi tijekom prvih nekoliko dana u mjesecu. Umirovljenici mogu očekivati isplatu svojih mirovina na svoje bankovne račune ili na poštanske štednje.

Mjesec svibanj

Isplata mirovina za mjesec svibanj obično se provodi tijekom druge polovice mjeseca. Točni datumi isplate mirovina za svibanj objavljuju se na web stranici HZMO-a i dostupni su svim umirovljenicima.

Mjesec lipanj

Isplata mirovina za mjesec lipanj obično se provodi tijekom prvih nekoliko dana u mjesecu. Umirovljenici mogu očekivati isplatu svojih mirovina na svoje bankovne račune ili na poštanske štednje.

Mjesec srpanj

Isplata mirovina za mjesec srpanj obično se provodi tijekom druge polovice mjeseca. Točni datumi isplate mirovina za srpanj objavljuju se na web stranici HZMO-a i dostupni su svim umirovljenicima.

Mjesec kolovoz

Isplata mirovina za mjesec kolovoz obično se provodi tijekom prvih nekoliko dana u mjesecu. Umirovljenici mogu očekivati isplatu svojih mirovina na svoje bankovne račune ili na poštanske štednje.

Mjesec rujan

Isplata mirovina za mjesec rujan obično se provodi tijekom druge polovice mjeseca. Točni datumi isplate mirovina za rujan objavljuju se na web stranici HZMO-a i dostupni su svim umirovljenicima.

Mjesec listopad

Isplata mirovina za mjesec listopad obično se provodi tijekom prvih nekoliko dana u mjesecu. Umirovljenici mogu očekivati isplatu svojih mirovina na svoje bankovne račune ili na poštanske štednje.

Mjesec studeni

Isplata mirovina za mjesec studeni obično se provodi tijekom druge polovice mjeseca. Točni datumi isplate mirovina za studeni objavljuju se na web stranici HZMO-a i dostupni su svim umirovljenicima.

Mjesec prosinac

Isplata mirovina za mjesec prosinac obično započinje krajem studenog ili početkom prosinca. Točni datumi isplate mirovina za prosinac objavljuju se na web stranici HZMO-a i dostupni su svim umirovljenicima.

Planirani datumi isplate mirovina u 2023. godini

Prvi kvartal

U prva tri mjeseca 2023. godine predviđene su isplate mirovina prema sljedećem rasporedu:

 • Siječanj: 2. siječnja 2023.
 • Veljača: 1. veljače 2023.
 • Ožujak: 1. ožujka 2023.

Drugi kvartal

U drugom kvartalu 2023. godine isplate mirovina bit će obavljene na sljedeće datume:

 • Travanj: 3. travnja 2023.
 • Svibanj: 3. svibnja 2023.
 • Lipanj: 2. lipnja 2023.

Treći kvartal

U trećem kvartalu 2023. godine mirovine će biti isplaćene na sljedeće datume:

 • Srpanj: 3. srpnja 2023.
 • Kolovoz: 1. kolovoza 2023.
 • Rujan: 1. rujna 2023.

Četvrti kvartal

Za četvrti kvartal 2023. godine, planirani datumi isplate mirovina su sljedeći:

 • Listopad: 2. listopada 2023.
 • Studeni: 1. studenog 2023.
 • Prosinac: 1. prosinca 2023.

Napomena: Ovi datumi su podložni promjenama, pa je važno redovito provjeravati službenu objavu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kako biste bili sigurni u točan datum isplate vaše mirovine.

Vodič za Isplatu Mirovina

1. Datum isplate mirovina

Osobe koje primaju mirovinu mogu očekivati isplatu svaki mjesec. Datum isplate mirovina u Hrvatskoj je obično posljednji radni dan u mjesecu.

2. Načini isplate

Postoje razni načini isplate mirovina u Hrvatskoj:

 • Isplata na račun banke
 • Isplata putem poštanske uplatnice
 • Isplata na kućnu adresu korisnika mirovine

Osobe koje primaju mirovinu mogu odabrati metodu isplate koja im najviše odgovara.

3. Potrebni dokumenti

Potrebni dokumenti za isplatu mirovine uključuju:

 1. Osobnu iskaznicu
 2. Mirovinsku iskaznicu
 3. Dokaz o prebivalištu

Osobe koje žele promijeniti način isplate ili podatke o računu trebaju također dostaviti relevantne dokumente koji potvrđuju promjene.

4. Isplata mirovinskih čekova

Osobe koje primaju mirovinu putem mirovinskih čekova mogu ih unovčiti na šalterima banaka ili poštama. Potrebno je predočiti osobnu iskaznicu i mirovinsku iskaznicu prilikom unovčenja čeka.

5. Kontaktiranje mirovinskog fonda

U slučaju pitanja ili problema vezanih za isplatu mirovina, korisnici mogu kontaktirati svoj mirovinski fond. Podaci za kontakt mirovinskog fonda mogu se naći na mirovinskoj iskaznici ili na web stranici fonda.

6. Izgubljena, ukradena ili oštećena mirovinska iskaznica

Ako vam je mirovinska iskaznica izgubljena, ukradena ili oštećena, trebali biste odmah obavijestiti svoj mirovinski fond. Oni će vam pružiti upute i informacije o tome kako dobiti novu iskaznicu.

7. Promjena mirovinskog fonda

Ako osoba želi promijeniti mirovinski fond, treba se obratiti novom mirovinskom fondu i započeti postupak prijenosa. Potrebno je dostaviti relevantnu dokumentaciju i pratiti upute mirovinskog fonda.

8. Informacije o isplatama na web stranici

Važne informacije o isplati mirovina, kao što su datum isplate i iznos mirovine, često su dostupne na web stranicama mirovinskih fondova. Osobe koje primaju mirovinu mogu posjetiti web stranicu svog mirovinskog fonda radi dobivanja ažuriranih informacija.

Mirovinski fond Web stranica
Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje www.mirovinsko.hr
Prva hrvatska mirovinska fond www.prvamf.hr
Generali mirovinski fond www.generali.hr

Navedene informacije mogu se koristiti samo kao primjeri i preporučuje se provjera web stranice odgovarajućeg mirovinskog fonda.

Priprema za isplatu mirovine

Isplata mirovina je važan događaj za umirovljenike, stoga je važno biti dobro pripremljen. U nastavku su navedene neke korake koje trebate poduzeti kako biste se pripremili za isplatu mirovine.

1. Provjera iznosa mirovine

Prva stvar koju trebate učiniti je provjeriti iznos mirovine koji vam je odobren. To možete učiniti putem interneta ili kontaktiranjem Zavoda za mirovinsko osiguranje. Ako primijetite da iznos mirovine nije točan, trebali biste poduzeti korake kako biste to ispravili prije isplate.

2. Provjera osobnih podataka

Slijedeći korak je provjera vaših osobnih podataka, poput adrese prebivališta, broja bankovnog računa za isplatu mirovine i drugih relevantnih informacija. Ako su se vaši osobni podaci promijenili, trebali biste ažurirati te informacije kod nadležnih tijela kako biste osigurali da isplata bude na pravu adresu.

3. Priprema dokumenata

Za isplatu mirovine možda ćete morati dostaviti određene dokumente. To mogu uključivati ​​važeću osobnu iskaznicu, potvrdu o životu ili druga relevantna dokumenta. Provjerite kakve dokumente trebate dostaviti i pripremite ih unaprijed kako biste izbjegli kašnjenja u isplati.

4. Razumijevanje načina isplate

Zavod za mirovinsko osiguranje pruža različite načine isplate mirovine, kao što su isplata na bankovni račun ili putem poštanske upute. Važno je da razumijete koji način isplate je vaš izbor i da organizirate potrebne korake kako biste primili mirovinu na željeni način.

5. Provjera datuma isplate

Posljednji korak je provjera datuma isplate mirovine. Datum isplate mirovine ovisi o kalendaru isplata koje utvrđuje Zavod za mirovinsko osiguranje. Pazite da provjerite datum i osigurajte da ste dostavili sve potrebne dokumente kako biste dobili mirovinu na vrijeme.

Prateći ove korake, bit ćete bolje pripremljeni za isplatu mirovine i znat ćete kako pravodobno primiti svoju mirovinu u 2023. godini.

Potrebna dokumentacija i koraci

Da biste ostvarili pravo na isplatu mirovine u Hrvatskoj, potrebno je prikupiti određenu dokumentaciju i proći određene korake. Ovdje su navedeni glavni koraci i dokumenti koje trebate pripremiti:

 1. Identifikacijski dokumenti:

  • Osobna iskaznica
  • Potvrda o prebivalištu
 2. Radna dokumentacija:

  • Dokumenti o radnom stažu
  • Ugovori o radu
  • Rješenje o prestanku radnih odnosa
 3. Medicinska dokumentacija:

  • Liječnička svjedodžba
  • Zdravstvena dokumentacija o trajnoj nesposobnosti za rad
 4. Bankovni podaci:

  • Dokumentacija koja potvrđuje bankovni račun
 5. Prijavni obrazac:

  • Ispunjeni prijavni obrazac za isplatu mirovine
 6. Slanje dokumentacije:

  • Slanje kompletnih dokumenta poštom ili osobnim predajom na odgovarajuću adresu

Nakon što dostavite svu potrebnu dokumentaciju, trebate pričekati obradu vašeg zahtjeva. Informacije o datumima isplate mirovina možete pronaći na službenoj web stranici mirovinskog fonda ili se možete obratiti nadležnim službama za dodatne informacije.

Moguće poteškoće prilikom isplate mirovine

 • Kasnjenje isplate mirovine: Ponekad se mogu pojaviti kašnjenja u isplati mirovina zbog administrativnih ili tehničkih problema. Ovo može biti posebno frustrirajuće za osobe koje ovise o redovitoj isplati mirovine za svoje životne troškove.

 • Prikupljanje potrebne dokumentacije: Prije nego što mirovina bude odobrena i isplaćena, mogu biti potrebni određeni dokumenti i potvrde. Ako se ne dostave pravovremeno ili ako je dokumentacija nepotpuna, to može uzrokovati kašnjenje u isplati mirovine.

 • Visoku inflaciju: Ako inflacija raste, kupovna moć mirovinske isplate može se smanjiti. To znači da umirovljenici mogu imati poteškoća u zadovoljavanju svojih osnovnih životnih potreba i plaćanju računa.

 • Nepredviđeni troškovi: Nepredviđeni troškovi, poput neočekivanih medicinskih ili kućnih hitnosti, mogu dovesti do financijskih izazova za umirovljenike. Moguće je da mirovinska isplata neće biti dovoljna za pokrivanje ovih dodatnih troškova.

 • Administrativne greške: Ponekad se mogu dogoditi administrativne greške prilikom obrade mirovinske isplate. To može uključivati pogrešno izračunate iznose ili pogrešno adresiranje isplata. U slučaju takvih grešaka, umirovljenici će možda morati kontaktirati mirovinski fond kako bi ih riješili.

Važno je da umirovljenici budu svjesni ovih mogućih poteškoća i budu spremni na njih. Ako se suočite s bilo kojim problemom u vezi s isplatom mirovine, preporučuje se da odmah kontaktirate nadležne službe za rješavanje problema.

Isplata Mirovina u Hrvatskoj

Datum isplate mirovina

U Hrvatskoj, isplata mirovina obično se vrši jednom mjesečno, sredinom mjeseca. Točan datum isplate mirovina ovisi o Zakonu o mirovinskom osiguranju i određuje ga Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje.

Načini isplate mirovina

Mirovine se isplaćuju putem bankovnog računa ili preko poštanske isplate. Većina umirovljenika u Hrvatskoj dobiva mirovine na svoje bankovne račune, što je praktičnije i sigurnije.

Redovan iznos mirovina

Iznos mirovine u Hrvatskoj ovisi o nizu čimbenika, uključujući dužinu radnog staža, visinu plaće i doprinose uplaćene tijekom radnog vijeka. Mirovine se obično prilagođavaju inflaciji i drugim promjenama koje se događaju tijekom godine.

Dodatne povlastice

Uz redovnu isplatu mirovine, umirovljenici u Hrvatskoj imaju pravo na razne dodatne povlastice i subvencije. To može uključivati ​​liječničke usluge, subvencionirane karte za prijevoz i druge pogodnosti.

Problemi s isplatom mirovina

Ponekad se mogu javiti problemi pri isplati mirovina, poput kašnjenja ili pogrešaka u iznosima. U takvim situacijama, umirovljenici se trebaju obratiti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje kako bi riješili problem.

Mogući problemi s isplatom mirovina
Problem Rješenje
Kašnjenje isplate mirovine Kontaktirajte Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje kako biste saznali razlog kašnjenja i rješenje problema.
Pogrešan iznos mirovine Kontaktirajte Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i dostavite sve potrebne dokumente kako biste ispravili iznos mirovine.
Nedostatak isplate mirovine Potražite pomoć Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje kako biste utvrdili razlog nedostatka isplate i dobili rješenje.

Sustav isplate mirovina u Hrvatskoj

Isplata mirovina u Hrvatskoj organizirana je kroz sustav koji osigurava redovnu isplatu mirovina umirovljenicima. Sustav je reguliran zakonskim propisima i provodi se putem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO)

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje je javna ustanova koja je odgovorna za provođenje sustava mirovinskog osiguranja u Hrvatskoj. HZMO ima važnu ulogu u procesu isplate mirovina, jer prikuplja doprinose i obračunava iznos mirovine prema zakonskim odredbama.

Redovna isplata mirovina

Mirovine se redovito isplaćuju umirovljenicima svaki mjesec. HZMO provodi isplatu mirovina putem banaka, poštanskih ureda i drugih ovlaštenih ustanova za isplatu novčanih sredstava. Umirovljenici obično primaju mirovine na svoje račune u banci, ili u poštanskim uredima ako nemaju bankovni račun.

Iznos mirovina

Iznos mirovina određuje se prema brojnim faktorima, kao što su duljina radnog staža, primanja tijekom radnog vijeka, starosna dob i drugi parametri. HZMO provodi obračun mirovina na temelju svih zakonskih odredbi i daje precizne informacije umirovljenicima o iznosima njihovih mirovina.

Promjene u sustavu isplate mirovina

Sustav isplate mirovina u Hrvatskoj može se mijenjati u skladu s promjenama zakona i propisa. Umirovljenici trebaju pratiti obavijesti i informacije koje pruža HZMO kako bi bili informirani o svim promjenama koje mogu utjecati na njihovu mirovinu i način isplate. Također, mogu se obratiti HZMO-u za dodatne informacije i pomoć u vezi sa svojim mirovinama.

Prava i obveze korisnika mirovina

Korisnici mirovina u Hrvatskoj imaju određena prava i obveze koje su propisane zakonom. Ova se prava i obveze odnose na isplatu mirovina, provođenje revizija, dostavljanje podataka, kao i na odnos prema sustavu mirovinskog osiguranja.

Prava korisnika mirovina

 • Isplata mirovina: Korisnici mirovina imaju pravo na redovitu isplatu mirovine prema utvrđenom rasporedu isplate.
 • Zaštita prava: Korisnici mirovina imaju pravo na zaštitu svojih prava u slučaju nepravilnosti, pogrešaka ili nepridržavanja zakonskih odredbi. U takvim slučajevima mogu podnijeti prigovor ili žalbu nadležnim tijelima.
 • Dodatni prihodi: Korisnici mirovina imaju pravo na ostvarivanje dodatnih prihoda izvan mirovine, uključujući rad na određeno ili neodređeno vrijeme, samozapošljavanje ili ostvarivanje prihoda iz imovine.

Obveze korisnika mirovina

 • Dostavljanje podataka: Korisnici mirovina imaju obvezu dostavljati sve potrebne podatke i dokumentaciju kako bi se pravilno utvrdilo pravo na mirovinu. To uključuje prijavu promjena osobnih podataka, podnošenje potvrda o primanju drugih prihoda i slično.
 • Provođenje revizija: Korisnici mirovina su obvezni sudjelovati u revizijama koje provodi mirovinski fond kako bi se provjerili podaci o njihovoj mirovini i provjerila ispravnost isplate.
 • Poštivanje zakonskih odredbi: Korisnici mirovina su obvezni poštivati sve zakonske odredbe koje se odnose na mirovinski sustav i isplatu mirovina. To uključuje isključivanje dvostrukih prihoda, prijavu promjena u radnom statusu i druge relevantne informacije.

Zaključak

Korisnici mirovina imaju određena prava i obveze koja su propisana zakonom. Važno je da korisnici mirovina budu upoznati s tim pravima i obvezama kako bi mogli pravilno sudjelovati u mirovinskom sustavu i osigurati ispravnu isplatu svojih mirovina.

FAQ:

Kako mogu provjeriti datum isplate mirovine u Hrvatskoj za 2023. godinu?

Datum isplate mirovine u Hrvatskoj za 2023. godinu možete provjeriti putem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Na njihovoj službenoj web stranici ili putem telefona možete dobiti informacije o datumima isplate mirovine za svaki pojedini mjesec.

Koje su moguće promjene u datumima isplate mirovina u Hrvatskoj za 2023. godinu?

Moguće promjene u datumima isplate mirovina u Hrvatskoj za 2023. godinu mogu biti uzrokovane raznim faktorima kao što su zakonske promjene, praznici ili administrativni procesi. Preporučljivo je redovito provjeravati najnovije informacije o datumima isplate mirovine putem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Ako mi se datum isplate mirovine promijeni, kako ću to saznati?

Ako vam se datum isplate mirovine promijeni, bit ćete obaviješteni putem pošte ili e-pošte od strane Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. Također možete provjeriti najnovije informacije o datumima isplate na njihovoj službenoj web stranici ili kontaktirati njihovu korisničku podršku putem telefona.

Koje su opcije dostupne za primanje mirovine u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj postoje različite opcije za primanje mirovine. Možete odabrati isplatu putem bankovnog računa, poštanske doznake ili čeka. Također je moguće odabrati isplatu na kućnu adresu ili osobno preuzimanje u poslovnicama Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Koje informacije su potrebne za provjeru datuma isplate mirovine u Hrvatskoj?

Za provjeru datuma isplate mirovine u Hrvatskoj potrebno je imati svoj korisnički broj mirovine ili OIB (osobni identifikacijski broj). Ove informacije će vam omogućiti pristup vašem osobnom računu i provjeru datuma isplate mirovine.

Koliko često se vrši isplata mirovine u Hrvatskoj?

Isplata mirovine u Hrvatskoj se vrši jednom mjesečno. Datum isplate mirovine ovisi o pojedinim faktorima i može varirati od mjeseca do mjeseca. Preporučuje se redovito provjeravati najnovije informacije o datumima isplate putem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Categories: 2023hr