Natječaj Za Najam Gradskih Stanova Zagreb 2023

Natječaj Za Najam Gradskih Stanova Zagreb 2023

Zagreb, glavni grad Hrvatske, objavio je natječaj za najam gradskih stanova u 2023. godini. Ovaj natječaj daje priliku svim zainteresiranim građanima da se prijave za stanove po povoljnim uvjetima i steknu stabilnost stanovanja u gradu.

Natječaj za najam gradskih stanova Zagreb 2023 predstavlja jedinstvenu mogućnost za sve one koji su dugoročno planirali živjeti u glavnom gradu Hrvatske. Grad nudi širok spektar stanova različitih veličina i lokacija, što omogućuje da se pronađe upravo onaj stan koji najbolje odgovara potrebama svakog građanina.

Prijave za natječaj otvorene su za sve punoljetne građane koji imaju prebivalište u Gradu Zagrebu. Vrijeme trajanja natječaja je ograničeno, stoga je važno pravovremeno podnijeti prijavu i iskoristiti ovu jedinstvenu priliku za stjecanje stabilnog i povoljnog stambenog rješenja.

Svi zainteresirani građani mogu pristupiti natječaju putem službene web stranice Grada Zagreba i detaljno proučiti uvjete prijave, kriterije odabira i sve ostale relevantne informacije. Ovaj natječaj je korak naprijed u stambenom sektoru grada te ima za cilj osigurati kvalitetno stanovanje za sve građane Zagreba. Ne propustite svoju priliku i prijavite se već danas!

Pozadina natječaja

Natječaj za najam gradskih stanova Zagreb 2023 je prilika za građane da se prijave za najam stanova koji su u vlasništvu grada Zagreba. Natječaj se provodi svake godine s ciljem osiguravanja pristupačnog stanovanja za građane, posebno za one koji se suočavaju s financijskim teškoćama.

Zašto je natječaj važan?

Stanovanje je osnovna ljudska potreba i pristup dostupnom, sigurnom i kvalitetnom stambenom prostoru izuzetno je važno. Grad Zagreb prepoznaje tu potrebu i kroz ovaj natječaj pruža mogućnost svojim građanima da se kvalificiraju za najam gradskih stanova uz povoljne uvjete.

Kome je natječaj namijenjen?

Natječaj je namijenjen svim građanima koji ispunjavaju određene uvjete koji su propisani pravilnikom natječaja. To uključuje stanovnike Zagreba određenog broja godina, s određenim primanjima ili posebnim potrebama. Detalji o uvjetima i postupku prijave dostupni su na službenoj web stranici grada Zagreba.

Kako se prijaviti?

Prijave za natječaj se podnose putem online obrasca koji je dostupan na službenoj web stranici grada Zagreba. Prijavni obrazac treba popuniti točnim podacima i priložiti sve potrebne dokumente kako bi prijava bila valjana. Nakon završetka roka za prijave, pristigle prijave će biti pregledane i ocijenjene, a uspješni kandidati bit će obaviješteni o daljnjem postupku najma.

You might be interested:  Energetski Dodatak Za Umirovljenike 2023

Napomena:

Natječaj za najam gradskih stanova Zagreb 2023 pruža priliku za stanovanje građanima koji su u potrebi za povoljnijim stanovanjem. Svim zainteresiranim građanima se preporučuje da pažljivo pročitaju uvjete prijave i pripreme potrebnu dokumentaciju kako bi osigurali svoju šansu za najam gradskog stana. Sretno svima!

Podnošenje prijava

Podnošenje prijava za natječaj za najam gradskih stanova u Zagrebu 2023. godine vršit će se putem internetskog obrasca. Svi zainteresirani građani trebaju pravilno ispuniti obrazac i priložiti potrebne dokumente kako bi se prijava smatrala valjanom.

Prijave će se primati tijekom određenog vremenskog razdoblja, koje će biti jasno naznačeno na internetskoj stranici Grada Zagreba. Nakon isteka roka za prijave, više nije moguće podnijeti prijavu za natječaj.

Prilikom podnošenja prijave, svaki podnositelj trebao bi priložiti sljedeće dokumente:

 • Potpisani i ispunjeni prijavni obrazac
 • Kopija osobne iskaznice
 • Potvrda o prihodima
 • Potvrda o prebivalištu
 • Eventualno drugi dokumenti o važnim okolnostima (npr. invaliditet, samohrani roditelj, veterani itd.)

Važno je da prijave budu ispunjene jasno i točno, te da budu popraćene svim potrebnim dokumentima. Nepotpune prijave ili one bez svih potrebnih dokumenata neće biti uzete u obzir prilikom vrednovanja prijava.

Nakon završetka natječaja, Grad Zagreb će provesti postupak vrednovanja i odabira kandidata. Konačni rezultati bit će objavljeni na internetskoj stranici Grada Zagreba. Odabrani kandidati bit će obaviješteni putem elektroničke pošte ili telefonskim pozivom.

Važno je napomenuti da podnošenjem prijave ne garantira automatski dodjelu stana. Odluka o dodjeli stanova donijet će se temeljem utvrđenih kriterija i vrednovanja svih prijava.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi podnošenja prijava za natječaj za najam gradskih stanova u Zagrebu, možete se obratiti nadležnom Gradskom uredu za stanovanje.

Kriteriji za odabir stanara

 • Pravovremena prijava na natječaj
 • Prednost imaju kandidati koji su već dugo na listi čekanja
 • Bračni parovi s djecom imaju prednost u odnosu na samce ili parove bez djece
 • Osobe s invaliditetom imaju prednost
 • Kandidati koji nisu koristili gradske stanove ranije su prioritetni
 • Prednost imaju kandidati s nižim primanjima
 • Prednost imaju kandidati koji žive u lošim uvjetima stanovanja
 • Stanje prihoda i imovine

Podaci o domicilnosti, prebivalištu i mjestu rada nisu uvjet za dobivanje stana, ali se uzimaju u obzir pri izboru kandidata.

Odabir stanara vrši povjerenstvo, na temelju dostavljenih dokumenata i intervjuiranja kandidata. Kandidati moraju biti spremni pružiti sve potrebne dokumente koji se traže u natječaju kako bi bili uzeti u obzir za najam stana.

Vrste stanova i brojnost
Vrsta stana Broj stanova
Garsonjera 50
Jednosoban stan 100
Dvosoban stan 150
Trosoban stan 100

Raspored natječaja

Ponedjeljak, 2. siječnja 2023.

 • Objava natječaja za najam gradskih stanova

Četvrtak, 5. siječnja 2023.

 • Rok za podnošenje prijava za natječaj

Ponedjeljak, 9. siječnja 2023.

 • Izvlačenje redoslijeda prijava za natječaj

Četvrtak, 12. siječnja 2023.

 • Objava redoslijeda prijava za natječaj
 • Početak provjere podataka prijavljenih kandidata
You might be interested:  Godišnji Horoskop Ribe 2023

Ponedjeljak, 16. siječnja 2023. – petak, 20. siječnja 2023.

 • Razgovori s kandidatima

Četvrtak, 26. siječnja 2023.

 • Objava rezultata natječaja za najam gradskih stanova

Petak, 27. siječnja 2023.

Petak, 27. siječnja 2023.

 • Potpisivanje ugovora o najmu

Ukoliko se raspored promijeni, podnositelji prijava bit će obaviješteni putem emaila.

Stanovi u natječaju

Vrste stanova

U natječaju za najam gradskih stanova u Zagrebu 2023. godine, bit će dostupni stanovi različitih veličina i tipova. Ponuda će uključivati stanove od jednosobnih do četverosobnih, kao i garsonijere i studio apartmane.

Lokacije

Stanovi koji će biti dostupni u natječaju nalaze se na različitim lokacijama diljem grada Zagreba. Budući najmoprimci mogu birati između stanova smještenih u centru grada, blizini javnog prijevoza ili u mirnijim dijelovima grada.

Iznos najma

Cijena najma i ostali uvjeti bit će određeni sukladno tržišnim standardima i propisima stanovanja. Detaljni podaci o iznosu najma bit će navedeni u natječajnoj dokumentaciji.

Uvjeti najma

Uvjeti najma

Uvjeti najma stanova u natječaju bit će jasno definirani i moraju se poštivati tijekom trajanja najma. Uvjeti uključuju plaćanje mjesečne najamnine, izvršavanje obveza održavanja i čuvanja stana, kao i poštivanje pravila zajedničkog suživota u stanovima koji se nalaze u višestambenim zgradama.

Proces prijave

Za sudjelovanje u natječaju, zainteresirani moraju ispuniti prijavni obrazac i priložiti potrebnu dokumentaciju. Prijave će se ocjenjivati na temelju određenih kriterija, koji uključuju godine staža na poslu, visinu prihoda, obrazovanje i druge relevantne čimbenike.

Prednost navijačima

U natječaju će se dodijeliti određeni broj stanova navijačima sportskih klubova grada Zagreba, sukladno sporazumu između gradskih vlasti i sportskih klubova. Ove stanove će moći dobili samo navijači koji zadovoljeni određene uvjete i postupak prijave.

Trajanje najma

Trajanje najma stanova u natječaju bit će određeno ugovorom između najmodavca i najmoprimca. Uobičajeno trajanje najma je 3 do 5 godina. Nakon isteka tog perioda, najmoprimci mogu se prijaviti za produljenje najma, pod uvjetom da zadovoljavaju uvjete u natječaju.

Obavijesti o natječaju

Sve obavijesti vezane uz natječaj za najam gradskih stanova u Zagrebu bit će objavljene na službenim web stranicama Grada Zagreba. Zainteresirani mogu redovito pratiti te obavijesti kako bi bili informirani o svim novostima i rokovima za prijavu.

Prednosti najma gradskih stanova

Povoljna cijena

Gradski stanovi su često povoljniji u najmu u odnosu na privatne stanove. Gradovi često subvencioniraju najam gradskih stanova kako bi omogućili jeftin smještaj za ljude s nižim primanjima ili za mlade obitelji. To znači da je najam gradskih stanova financijski pristupačan većem broju ljudi.

Stabilnost

Ugovor o najmu gradskog stana pruža stabilnost i sigurnost stanara. Jednom kada dobijete gradski stan, imate pravo na njega sve dok ispunjavate uvjete za najam. To znači da ne morate brinuti o tome da će vlasnik odlučiti prodati stan ili vam povećati najamninu.

Pruža socijalnu sigurnost

Mnogi ljudi nemaju vlastiti stan ili imaju oskudan smještaj zbog različitih razloga. Najam gradskih stanova pruža socijalnu sigurnost tim ljudima, jer im omogućava da imaju pristojan i stabilan smještaj. To je posebno važno za osobe s nižim primanjima ili za mlade obitelji koje nemaju dovoljno sredstava za kupnju ili najam privatnog stana.

Uključuje druge pogodnosti

Najam gradskih stanova često uključuje i druge pogodnosti kao što su pristup zajedničkom prostoru, poput dvorišta ili prostorija za sastanke. Također može pružiti mogućnost sudjelovanja u zajedničkim aktivnostima i događajima, što može biti korisno za socijalno povezivanje i izgradnju zajednice.

You might be interested:  Mjesečeve Mijene 2023 Dijeta

Primjeri gradskih stanova u Zagrebu
Stan Lokacija Broj soba Kvadratura Najamnina
Stan 1 Centar 2 50m² 1.500 kn/mj
Stan 2 Maksimir 3 70m² 1.800 kn/mj
Stan 3 Trnje 1 40m² 1.200 kn/mj

Ovi primjeri prikazuju neke od gradskih stanova dostupnih za najam u Zagrebu. Svaki stan ima različite karakteristike, poput broja soba, kvadrature i cijene najma. Ovisno o vašim potrebama i financijskim mogućnostima, možete pronaći gradski stan koji vam odgovara.

Očekivanja od stanara

 • Stanari trebaju održavati stan i zajedničke prostorije čistim i urednim.
 • Potrebno je poštovati pravila kućnog reda i pridržavati se propisanih pravila vezanih za korištenje stanova.
 • Stanari trebaju biti odgovorni u upravljanju otpadom i pravilno sortirati smeće u odgovarajuće spremnike.
 • Potrebno je poštovati mir i tišinu u stanu i u zgradi, osobito tijekom noćnih sati.
 • Nije dozvoljeno organizirati zabave i bučne aktivnosti koje mogu smetati ostalim stanarima.
 • Stanari trebaju održavati dobre odnose s ostalim susjedima i izbjegavati sukobe i nesuglasice.
 • Stanari bi trebali na vrijeme obavještavati upravitelja zgrade o eventualnim problemima ili oštećenjima u stanu.
 • Također je važno pravovremeno plaćati stanarinu i ostale troškove vezane za održavanje zgrade, kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje zajedničkih prostora.
 • Molimo stanare da se pridržavaju pravila parkiranja i da ne ometaju prolaz unutar zgrade.

Ukoliko se stanari pridržavaju ovih očekivanja, zajedno možemo stvoriti ugodno i kvalitetno stanovanje u našoj zgradi.

Dodatne informacije

Trajanje natječaja:

Natječaj za najam gradskih stanova u Zagrebu 2023 trajat će od [datum početka natječaja] do [datum završetka natječaja]. Sve prijave pristigle nakon [datum završetka natječaja] neće biti razmatrane.

Kriteriji za odabir:

Prilikom odabira najmoprimaca, bit će uzeti u obzir sljedeći kriteriji:

 • Visina primanja
 • Starost
 • Obiteljski status
 • Broj članova domaćinstva
 • Razlog zahtjeva za najam stana

Potrebna dokumentacija:

Prilikom prijave na natječaj, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

 1. Fotokopiju osobne iskaznice
 2. Potvrdu o visini primanja
 3. Potvrdu o stanju školovanja
 4. Potvrdu o trenutnom prebivalištu
 5. Ostale relevantne dokumente koji mogu pomoći pri donošenju odluke

Kontakt informacije:

Za dodatne informacije ili pitanja vezana uz natječaj za najam gradskih stanova u Zagrebu 2023, molimo kontaktirajte [ime i kontakt detalji osobe zadužene za informacije o natječaju].

FAQ:

Koje su mogućnosti najma gradskih stanova u Zagrebu?

Mogućnosti najma gradskih stanova u Zagrebu su različite, uključujući stanove za socijalni najam, subvencionirane stanove te stanove iz javnih natječaja.

Koje su uvjete potrebno ispuniti za najam gradskih stanova u Zagrebu?

Uvjeti za najam gradskih stanova u Zagrebu ovise o vrsti stana i natječaju, ali uobičajeni uvjeti uključuju prebivalište u Zagrebu, određeni prihodni prag, podnošenje potrebnih dokumenata te ispunjavanje kriterija natječaja.

Kada se otvaraju prijave za najam gradskih stanova u Zagrebu?

Prijave za najam gradskih stanova u Zagrebu otvaraju se u skladu s raspisanim natječajima. Datumi otvaranja prijava mogu varirati, pa je potrebno pratiti službene obavijesti i stranice nadležnih tijela grada Zagreba.

Kako mogu saznati više informacija o natječaju za najam gradskih stanova u Zagrebu?

Više informacija o natječaju za najam gradskih stanova u Zagrebu možete pronaći na službenim web stranicama grada Zagreba ili se možete obratiti nadležnim tijelima grada za dodatne informacije.

Categories: 2023hr